Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maku Välimereltä, kala ja kasvikset kotimaasta – välimerellinen ahvenkeitto on kesän pirtein kalasoppa!

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Välimerellinen ahvenkeitto valmistuu bouillabaissen tapaan. Tomaattipohjainen kalakeitto saa raikkautta sitruunaisesta tilliöljystä ja makua uuden sadon vihanneksista.

27.6.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
uuden sadon porkkanoita
1
uuden sadon punasipuli
2–3
valkosipulinkynttä
3
lehtisellerin vartta
2 rkl
oliiviöljyä
2
laakerinlehteä
1 ps (0,25 g)
sahramia
400 g
kokonaisia kuorittuja kirsikkatomaatteja
8 dl
vettä
3 rkl
kalafondia
150 g
varsiparsakaalia
500 g
ahvenfileitä (tai muuta vaaleaa kalaa)
1 ½
sitruunan mehu
Tilliöljy
1 rku
tilliä
1 dl
rypsiöljyä
½
sitruunan mehu

Välimerellinen ahvenkeitto – ohje:

  1. Pese porkkanat ja leikkaa suupaloiksi. Kuori, halkaise ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi sellerin varret.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää punasipulit, sellerit ja porkkanat. Kuullota hetki. Lisää valkosipulit ja kääntele vielä hetki.
  3. Lisää laakerinlehdet, sahrami, tomaatit, vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia.
  4. Leikkaa varsiparsakaali ja ahvenfileet suupaloiksi. Lisää ne keittoon ja jatka keittämistä 5–10 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunanmehu.
  5. Valmista tilliöljy. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
  6. Tarjoa ahvenkeitto tilliöljyn kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt