


Maku Välimereltä, kala ja kasvikset kotimaasta – välimerellinen ahvenkeitto on kesän pirtein kalasoppa!
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Välimerellinen ahvenkeitto valmistuu bouillabaissen tapaan. Tomaattipohjainen kalakeitto saa raikkautta sitruunaisesta tilliöljystä ja makua uuden sadon vihanneksista.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
uuden sadon porkkanoita
1
uuden sadon punasipuli
2–3
valkosipulinkynttä
3
lehtisellerin vartta
2 rkl
oliiviöljyä
2
laakerinlehteä
1 ps (0,25 g)
sahramia
400 g
kokonaisia kuorittuja kirsikkatomaatteja
8 dl
vettä
3 rkl
kalafondia
150 g
varsiparsakaalia
500 g
ahvenfileitä (tai muuta vaaleaa kalaa)
1 ½
sitruunan mehu
Tilliöljy
1 rku
tilliä
1 dl
rypsiöljyä
½
sitruunan mehu
Välimerellinen ahvenkeitto – ohje:
- Pese porkkanat ja leikkaa suupaloiksi. Kuori, halkaise ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi sellerin varret.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää punasipulit, sellerit ja porkkanat. Kuullota hetki. Lisää valkosipulit ja kääntele vielä hetki.
- Lisää laakerinlehdet, sahrami, tomaatit, vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia.
- Leikkaa varsiparsakaali ja ahvenfileet suupaloiksi. Lisää ne keittoon ja jatka keittämistä 5–10 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunanmehu.
- Valmista tilliöljy. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
- Tarjoa ahvenkeitto tilliöljyn kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat